Vad innehöll dagen?

Idag har vi tillverkat eget papper. Jag jobbade med två i taget och de andra eleverna satt och jobbade i olika smågrupper. Några läste för varandra, några arbetade i matteboken tillsammans, några skrev brev och några arbetade med ett gemensamt skrivprojekt. Det var så roligt och eleverna var väldigt engagerade. Dagen innan hade vi förberett genom att riva sönder tidningspapper och lägga det i blöt. Jag upplever en extra spänning hos eleverna när man påbörjar ett arbete som inte blir färdigt direkt, de får chansen att se fram emot något och kanske är det en känsla som har blivit en bristvara i vår snabba och ständigt tillgängliga värld vi lever i.

Vi började dagen med att se en elevfilm om papperstillverkning som vi hittade på YouTube. Det blev extra spännande när andra barn visade hur man skulle göra! Vi höll på hela dagen, några elever stannade inne på lunchrasten, eftersom de så gärna vilja göra ännu fler papper.

969025_465330336892818_447192479_n

 

När vi samlades för att avsluta dagen fick alla säga en mening om vad dagen innehöll. Den idén har jag fått av Anne-Marie Körling och hon skriver om det på sin blogg. Det handlar om viktiga saker som Körling säger, om demokrati och yttrandefrihet och jag som lärare skriver ner allt de säger och ändrar ingenting. Alla får rätt att yttra sig och jag får en lista över dagens innehåll och lärande.

DAGEN INNEHÖLL:

Dagen innehöll engelska.
Dagen innehöll papper.
Dagen innehöll grupparbete med T.
Dagen innehöll läsning.
Dagen innehöll matte.
Dagen innehöll troll.
Dagen innehöll kladd!
Dagen innehöll jag.
Dagen innehöll geggamojja som såg ut som hjärnsmet.
Dagen innehöll papper.
Dagen innehöll pappersmassa.
Dagen innehöll samarbete.
Dagen innehöll papper, papper, papper…

Och när jag summerar vad dagen innehöll kopplat till läroplanen fick jag den här listan:

  • Dagen innehöll yttrandefrihet, demokrati, nyfikenhet, kreativitet.
  • Eleverna fick möjlighet att ta initiativ och ansvar genom att några arbetade självständigt och några arbetade tillsammans.
  • Dagen innehöll ett historiskt perspektiv och miljöperspektiv.
  • Dagen innehöll skapandet av gemensamma upplevelser som främjar den harmoniska utvecklingen.
  • Dagen innehöll skapande i bild.
  • Dagen innehöll möten med skönlitteratur.
  • Dagen innehöll möten med engelska texter.
  • Dagen innehöll läsförståelsestrategier.

Heja oss!

2 svar på ”Vad innehöll dagen?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *