3 frågor att starta terminen med! Del II

I går fick eleverna brainstorma över de tre frågorna jag hade gjort i ordning. Frågorna har suttit uppe på väggen i klassrummet sedan skolan började, så de har hunnit läsa dem och fundera över dem. Och brainstormningen gick bra, det blev många svar.

20130827-215344.jpg

Ändå blev jag besviken när jag läste igenom dem. Många av svaren kändes som om de bara skrev det de trodde jag ville höra. Men jag försökte att inte värdera deras svar, jag läste upp dem och alla lyssnade intresserat och var noga att jag inte missade någon lapp.

Jag tror att själva uppgiften var för ogenomtänkt från min sida och då blev eleverna osäkra på vad jag egentligen ville. Jag tror inte ens att de frågor de fick, svarade mot det jag hade tänkt. Det jag ville med uppgiften var ju att synligöra lärandet, prata om vad/hur/när man lär sig och tänka kring vad jag och klasskompisarna kan hjälpa till med i det lärandet. Och det räckte absolut inte med att visa frågorna och sedan brainstorma, det blev för otydligt för dem vad hela uppgiften gick ut på.

Men det var i alla fall en lapp som stack ut bland de andra, en lapp med ett erbjudande till mig…

jag ska få en personlig coach i Minecraft!

20130827-215408.jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *