Julafton? Nej, men snudd på!

I dag kom dagen som vi har väntat på i ca 2,5 veckor. För i dag kom våra efterlängtade, personligt utvalda bokpaket! Som jag skrev om i ett tidigare inlägg har vi ett projekt ihop med kommunbiblioteket. Eleverna har fyllt i en läsprofil en ”Boka dig” och den skickade vi vidare till biblioteket. När jag kom in med bokväskorna bara jublade eleverna, och vi samlades runt ”Bigabig”, förväntansfulla och nyfikna på vad som skulle finnas i väskorna (Bigabig är namnet på vårt storbord som alla kan sitta runt).

Jag plockade upp ett paket i taget och läste upp titlarna med lite högtidlig röst, alla lyssnade med stor koncentration och intresse. Sedan slängde vi oss över dem och vi läste resten av lektionen. Det var så roligt att se den läsglädje och läslust dessa bokpaket skapade. Jag tror det betydde mycket att få ett alldeles eget bokpaket och det bidrog verkligen till att väcka lusten hos eleverna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *