Jag ser att…

Att observera vad som sker i klassrummet och skriva ner och återkoppla det till eleverna är något jag försöker praktisera så fort jag får chansen. Idén fick jag av Anne-Marie Körling i våras och jag har fortsatt sedan dess.

I dag satte jag mig ner och bara skrev ner det jag såg hände just där, just då.

  • Jag ser att … arbetar koncentrerat med sin fossilbild.
  • Jag ser att … samarbetar med … .
  • Jag ser att … samlar ihop klassens lim.
  • Jag ser att  … samlar ihop alla fossilmallar och lägger dem i en hög.
  • Jag ser att … skriver datum på sin fossilbild.
  • Jag ser att … plockar ihop pappersskräp och lägger det i pappersåtervinningen osv. osv.

När jag sedan läser upp detta i slutet av lektionen, är det knäpptyst och alla lyssnar koncentrerat. Jag försöker att inte värderar det jag läser och jag aktar mig för att göra allt för glada miner eller att lägga till någon kommentar på det jag läser. Bara läsa upp det jag har sett.

20131002-221838

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *