Ställ en fråga till en av personerna i boken!

Vi fortsätter att öva oss i att ställa frågor så idag fick eleverna ställa frågor till någon av personerna i vår högläsningsbok, Bröderna Lejonhjärta. Detta är ett sätt att väcka barnens egna spontana frågor, trots att det är relativt styrt. Jag började med att påminna dem om att en expertläsare ofta ställer frågor till texten, för att på så sätt bättre förstå det man läser. Sedan fick alla blunda och fundera en stund. Jag skrev upp deras frågor på tavlan och det  kom även upp några frågor till författaren. Sedan fick den som ville, prova att vara någon av personerna i boken och svara på sin kompis fråga. Man gick ut genom dörren, stängde den, knackade på och kom tillbaka in och agerade och fick sin fråga och eventuellt en följdfråga och sedan gick man ut genom dörren igen. Alla som ville fick prova och vi hade väldigt roligt. Denna kombinerade läsförståelse-dramaövning behöver inte några förberedelser, det enda man behöver är en dörr och sedan kan allt hända!

Ett svar på ”Ställ en fråga till en av personerna i boken!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *