Årets första skrivuppgift

Förra läsåret låg det alltid blädderblock utlagt på golvet (ett tips från Anne-Marie Körling) så att eleverna kunde skriva ner meningar ur de böcker de läste. Sedan brukade jag högläsa deras meningar och vi lekte med orden, prövade att läsa med olika betoning m.m. Jag sparde alla meningar och idag plockade jag fram dem igen för årets första skrivuppgift (även det en lektion från Anne-Marie Körlings blogg). Först gjorde vi det muntligt tillsammans. Jag valde en mening från ett blädderblock och skrev den på tavlan. Sedan högläste vi den på olika sätt och sedan skrev vi om den på olika sätt. Vi gjorde så med flera meningar innan det var dags för eleverna att göra själva.

När alla hade skrivit så samlades vi och jag läste upp deras nya meningar, det blev många skratt! Det här är en mycket rolig och kreativ skrivuppgift!

 

IMG_1816.JPG
En elevutvärdering av höstens första skrivuppgift.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *