-Cissi, nu har vi fyllt nästan hela tavlan med meningar!

Nu har höstens bokpaket kommit från kommunbiblioteket (Boka dej – ett projekt tillsammans med bibblan) och vi kommer under en period att läsa varje dag i ca 15-20 minuter. I klassrummet har jag lagt ut flera blädderblock (idé från Anne-Marie Körling) och där får eleverna skriva upp meningar ur böckerna de läser. Idag gjorde vi en lektion av deras meningar från veckan. Vi började med att läsa igenom alla meningar som hade skrivits. Vi provade att läsa dem på olika sätt, genom att till exempel betona olika ord i meningen. Därefter provade jag en av Anne-Marie Körlings språkberikarlektioner (Enkel språklektion med en stor dos kreativitet). Jag tog en av elevernas meningarna och satte upp den på tavlan. Sedan satt vi tysta en stund och associerade i tanken och därefter pratade de i par. Jag skrev upp deras ord och slutligen fick de hitta på nya meningar. Det blev en elevnära, elevaktiv, kreativ och meningsfull lektionstimme.

-Cissi, nu har vi fyllt nästan hela tavlan med meningar!

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *