Gissa verbet!

Idag lekte vi leken ”Gissa verbet”, en lek som liksom uppfann sig själv, allt eftersom vi provade. Planen var att använda drama i grammatikundervisningen (vi arbetar just nu med genren beskrivande text och där är verb ett centralt begrepp).

Jag delade in klassen i lag, just i dag blev det killar och tjejer. Från början spelade jag upp charaderna och jag valde verben. Ett lag i taget fick gissa och om de gissade fel gick frågan över till det andra laget. Det lag som först gissade rätt fick poäng. Man fick en extra poäng om man kunde säga verbet i dåtid (detta kan ju varieras på olika sätt, beroende på hur mycket eleverna redan kan).

Efter några verb, frågade jag eleverna om de i stället vill spela upp charaderna och det ville de. Den som ville fick även hitta på egna verb. En i laget gick upp på golvet och visade sin charad och lagkompisarna gissade. Om de gissade fel, gick frågan över till det andra laget.

Finalen blev att skapa en mening med så många verb i som möjligt. De fick ca 3-4 minuter på sig och det blev långa och finurliga meningar kan jag lova!

 

IMG_0545.JPG

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *