”Att andra kan tänka annat” del 2

Jag försöker så ofta jag kan samla på mig elevernas tankar och åsikter och använda dem i de kommande lektionerna. Ett exempel på det är en elevkommentar från utvärderingen av senaste lektionen med bokcirkeln. En elev sa: ”Lektionen lärde mig att andra kan tänka annat”. Den kunskapen plockar jag in nästa gång vi har bokcirkel och då kommer jag att säga ungefär så här:

Förra veckan sa K att ”att andra kan tänka” annat, när ni fick utvärdera lektionen. Minns ni det? Därför vill jag att när ni nu diskuterar med varandra den här gången, verkligen letar efter likheter och skillnader kring hur ni tänkte när ni läste boken. Har ni skrattat åt samma saker i boken? Har ni stannat upp vid samma ord? Fick ni samma slags kopplingar?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *