Vem är mannen i båten?

Idag högläste jag novellen ”Mannen i båten”. Vi arbetade efter ungefär samma modell som förra gången jag läste en novell, men den här gången hade jag skrivit ner färre ord och fler fraser och meningar än förra gången. Före läsningen använde vi en av dessa meningar som modell och sedan fick eleverna i par, hitta på egna meningar – en rolig och kreativ språkutvecklande uppgift. Under själva läsningen, behöll de sina lappar med meningar/fraser ur texten. De satt med ”stora” öron och väntade på att just deras mening skulle bli uppläst. Den stora frågan som genomsyrade hela lektionen var: Vem är mannen i båten? Och ja…det kan jag ju inte avslöja här…men jag rekommenderar varmt att läsa novellen om du inte har gjort det!

”Vi väntade i två dar, för säkerhets skull”

  • Jag väntade i några timmar, men han satt fortfarande kvar på toaletten.
  • Vi väntade i ett år, men kakorna blev ändå inte fluffiga.
  • Vi väntade i 200 år, till ingen nytta.
  • Jag väntade i 100 år, sedan dog jag.
  • Jag väntade till skottet kom…
  • Jag väntade på min kristallvita häst.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *