Berättarverkstad – jag gjorde det!

Idag tog jag mod till mig och provade något jag har velat prova hela höstterminen:

Berättarverkstad!

I många år har jag av och till läst boken Fantasins grammatik, som bland annat tar upp hur man kan skapa sagor tillsammans med barn. Jag har provat lite då och då, men det har aldrig känts lyckat och jag har då gett upp. Men drömmen har alltid funnits kvar och därför blev jag så glad när jag i somras hittade Kerstin Lundberg Hahns bok:

berattarverkstad_hi
Klicka på bilden, så kan du läsa om boken!

Den var precis så handfast och konkret som jag behövde, men trots att jag fastnade för boken från första stund har det tagit hela höstterminen innan jag äntligen vågade pröva med eleverna.  Jag har läst, funderat, läst igen, tänkt att nu snart, läst ännu en gång… Ändå tills jag fick ett mail  om en skrivtävling, som skulle göras tillsammans med klassen.

Så idag tog jag mod till mig och provade tillsammans med ett gäng förväntansfulla 1-2:or. Och det lyckades!!  Vi skapade en saga ihop, som jag sedan skrev ner snabbt som ögat för att inte glömma bort den (medan eleverna hoppade runt i lyckorus över att få göra vad de ville under lektionstid…).

Och oavsett om vi vinner något pris eller inte, så har i alla fall jag vunnit något: modet att använda Berättarverkstad som en del i min undervisning – och du, köp boken och pröva du med!

image
Dagen efter läste jag sagan högt, sedan skrev vi upp förslag på scener ur sagan som man kunde rita.

 

2 svar på ”Berättarverkstad – jag gjorde det!”

  1. Å så spännande och detaljerad den blev. I går kväll fick vår familj en mysig sagostund när en stolt flicka inlevelsefullt läste upp sagan för familjen😄

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *