Skrivmall och sambandsord

Idag  provade jag att använda en skrivmall för allra första gången med mina 4-5:or i SO.

Jag utgick från en skrivmall (från boken Språkutvecklande SO-undervisning) som jag hade hittat på Natur och Kulturs hemsida. Den riktar sig till 7-9, därför hade jag förenklat den,  så att den skulle passa mina elever. Jag skrev även upp sambandsord på tavlan (därför att, eftersom,  på grund av m.m) för dem som behövde ytterligare skrivstöd.

Skärmavbild 2016-02-24 kl. 18.26.16

Vi arbetar just nu med hinduism och därför fick de utgå från den religionen. Den andra religionen fick de välja själva. De skulle jämföra likheter och skillnader och de fick arbeta i par om de ville. Ungefär hälften valde att arbeta i par och resten arbetade själva.

Vi avslutade lektionen med att läsa upp våra texter och ge respons till varandra. Alla var överens om att det var till stor hjälp att ha en mall och att deras texter blev mycket ”proffsigare” med hjälp av mallen och sambandsorden.

Vad har vi tränat och lärt oss under lektionen:

  • sökläsning
  • närläsning
  • jämföra likheter och skillnader
  • begrepp
  • skriva

…och lärt oss ännu mer fakta om världsreligionerna!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *