Skapa texter där ord och bild samspelar

Jag har skrivit om det tidigare  – men jag kan inte låta bli att skriva om det igen, för det här är verkligen något som alla elever kan göra och ändå utmanas på sin egen nivå – skriva sagor med hjälp av sekvensbilder. Fördelen med att använda bilderna är ju att grundstoryn redan är klar, men det finns ändå mycket utrymme kvar för elevernas fantasi.

Nu när vi har gjort detta några gånger, vet eleverna precis vad de ska göra när de kommer in i klassrummet efter rasten. Allt är förberett och framlagt på ett bord och de sätter genast igång:

  • välja bilder
  • välja en bok (vikta A4 som jag har häftat ihop)
  • klippa
  • limma
  • dra linjer
  • börja skriva!

Får jag läsa min saga för förskoleklassen sen?

 

PS: Idén läste jag för första gången om här:

I mitt klassrum: Att förutspå med sekvensbilder

Sekvensbilderna har jag sedan hittat på nätet, i gamla läromedel från källar´n, kollegors gömmor m.m. DS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *