Tre högläsningsböcker

När jag läste Läsambassadörens inlägg Tre högläsningsböcker och livliga diskussioner så ville jag pröva det med mina 2:or. Jag valde ut tre böcker med liknade tema som jag tänkte skulle passa i min klass.

CqzVLIFXEAAXQ8x

Jag berättade att att de skulle få vara med att välja högläsningsbok och därför bad jag dem lyssna noga när jag läste så att de sedan kunde berätta hur de tänkte när de valde.

När jag hade läst ur första kapitlet i alla tre böckerna insåg jag mitt första misstag. Jag borde ha varit noggrannare när jag valde textstycke. För om ni har läst första kapitlet i SVJ vet ni att det är så infernaliskt spännande och man bara måste få höra nästa kapitel.

Mitt andra misstag var att jag borde låtit eleverna skriva ner sina tankar innan de delade det med oss andra, för barn vill ju gärna göra som andra och då är det lätt att man säger samma som kompisen.

Så det blev inte riktigt den diskussion jag hade hoppats på… (även om de var rörande överens om att alla tre böckerna verkade bra)

…vi läser SVJ i höst!

bild

Men jag låter nog de andra två böckerna ligga kvar och drälla ett tag i klassrummet, bara för att…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *