En ordtjuv och fyra rubriker

Mina elever gillar att spela ett spel som heter Ordtjuven. Detta intresse använder jag mig ibland av när jag ska skapa lektioner. Jag skyller helt enkelt på att Ordtjuven har tagit sig in i min dator, ibland har han stulit ord och ibland har han bytt plats på ord.

En lektion vi ska göra i NO är att läsa korta faktatexter om varje årstid. Men ”tyvärr” har Ordtjuven varit in min dator och bytt plats på alla rubriker. Elevernas uppgift blir att para ihop rätt rubrik med rätt text.

Lektionen innehåller närläsning, diskussion (de arbetar alltid i par) begreppet rubrik och inte minst spänningen i att kunna överlista Ordtjuven!

Här är en länk till en annan lektion: Hitta orden

bild

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *