”ChatterPix Kids” i undervisningen

Idag provade jag ChatterPix Kids med mina elever. Det blev succé!

Chatterpix Kids är en enkel app som skapar korta multimodala meddelanden. Du fotar dig själv, en leksak, eller till exempel en bild du har ritat och sedan låter du den säga det du vill förmedla (en presentation, en sång, en redovisning, en hälsning osv. ).

Förra veckan fick de skriva presentationer av sig själv på engelska. Jag hade gjort iordning en skrivmall, eftersom mina elever bara går i 3:an och inte har hunnit skriva så mycket engelska än.

My name is ______________.
I´m _________years old.
I live in ___________ in _____________.
I speak ________________________________.
My favourite ______________________________.

Första lektionen visade jag på Smartboarden hur man skulle skriva. Därefter fick de en egen mall att fylla i.

Lektionen efter fick de läsa upp sin text för varandra. Det gjorde jag så att jag bildade två ringar i klassrummet* – en inre och en yttre ring. De i den inre ringen stod vända utåt och de i den yttre ringen stod vända inåt. Sedan på en given signal började de i den inre ringen läsa upp sin text för sin kamrat mitt emot. Sedan turades de om. Efter en stund sa jag: ”byt” och de  i den yttre ringen gick ett steg medsols. Så gjorde vi tills alla kom tillbaka till sin plats igen. På så sätt fick de läsa upp sin text flera gånger för flera personer.

Så äntligen – idag var det dags att använda appen ChatterPix Kids, där eleverna gjorde korta multimodala presentationer. Det blev succé och imorgon ska vi titta på alla filmerna tillsammans.

 

* Detta sätt att diskutera har jag lärt mig av Maria Wiksten och Kristina Aldén på NC.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *