Aidan – det hände i personalrummet!

Aidan Chambers lär ha sagt ”Vi vet inte vad vi tycker om en bok, förrän vi pratat om den” och om det är sant eller inte – att han har sagt just det – vet jag inte. Men idag fick jag uppleva precis det.

Jag och en arbetskamrat är med i samma bokcirkel och vi började samtala om boken vi ska läsa tills nästa gång – Återstoden av dagen av Kazuo Ishiguro.

Jag har precis läst ut den, men min kamrat har inte börjat ännu. Så jag ville egentligen inte säga någonting alls, eftersom jag inte ville påverka hennes bild av boken. Men hon ville gärna veta ändå, så jag började berätta.

Och ju mer jag berättade desto mer kände jag hur mycket jag tyckte om boken och dess karaktärer och jag ville bara berätta mer och mer. Jag fick till slut hejda mig, för att inte förstöra hela hennes läsupplevelse innan hon ens hade börjat.

Och när hon gick ut ur personalrummet, insåg jag plöstligt att jag nog har läst en av de bästa böckerna någonsin  – men det märkligaste är att jag inte insåg det förrän jag hade pratat om den.

2 svar på ”Aidan – det hände i personalrummet!”

  1. Boken som jag ska investera i imorgon! Ser fram emot att umgås med den. Men, som du säger, sen behöver jag finns någon att prata om den med😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *