VENN – digitalt

VENN-diagram är en grafisk modell som under de senaste åren har blivit en populär modell att använda när man vill träna eleverna i att undersöka likheter och skillnader. Modellen hjälper eleverna att strukturera och avlasta tankarna genom att synliggöra dem i en enkel men tydlig modell. Jag hittade en VENN-modell digitalt på hemsidan från ”En läsande klass”. Att ha modellen digitalt är bra för den lärare som ska introducera VENN för eleverna. När man har gjort det några gånger gemensamt, kan man pröva på att eleverna själva skriver på papper.
VENN-digitalt

Eftersom många redan har bloggat om hur de har använt VENN-diagram, tänker jag inte skriva någon utförlig beskrivning här. Istället länkar jag till några sidor för den som vill veta mer:

VENN – en höjdare

VENN-diagram

Lektionsbanken: Venndiagram

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *