WorldReadAloudDay in Stensele!

Idag firade vi WorldReadAloudDay i Stensele tillsammans med många, många andra runt om i världen. Vi högläste på alla lektioner oavsett ämne och det fortsatte in på fritids under eftermiddagen.

Vi högläste giganter som Astrid Lindgren och HC Andersen,
skrattade tillsammans med en ALMA-pristagare och åkte buss med en debutant. Prövade att skapa förståelse för kunskapskraven i idrott (med blandade resultat), klurade på en mattesaga och lyssnade på en tomtesaga, häpnade över en bronsålderstext och levde oss in i ett vikingaäventyr, såg hur tre grisar vandrade iväg ur sin saga och sörjde en prinsessa som var död! Lyssnade och gissade på många olika svenska djur, gick vilse i skogen med ett gäng osäkra tonåringar och
lärde oss att vi aldrig,
absolut aldrig
ska kissa i en älvring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *