Här kommer vi!

Varje dag efter maten leker jag lekar med skolans förskoleklass och 1:or i idrottshallen. Här får ni tips på en lek som är mycket omtyckt.

Leken heter ”Här kommer vi”.

Eleverna delas upp i två lika stora lag. Lagen ställer sig på var sin kortända.

Det ena laget ska bestämma sig för ett yrke (jag brukar oftast bestämma vilket, men när jag leker med äldre elever får de hitta på själva). När alla i laget vet vilket yrke ställer de sig armkrok på en linje och marscherar mot det andra laget.

De ropar ”Här kommer vi! Här kommer vi!” tills motståndarlaget ropar ”Stopp! Inte ett steg till, förrän ni visar vilka ni är!”. Då stannar de omedelbart och visar med rörelser (ingen får prata) vilket yrke de valt.

Motståndarlaget ska försöka gissa vad de ska föreställa. När de gissat rätt, ska de jaga motståndarna mot deras kortsida och försöka fånga så många de kan. De som blir fångade blir nu nya medlemmar i det laget istället.

Idag tog vi inte yrken, utan vi valde olika sporter. Först pratade vi om vad sport är, sedan fick alla ge förslag på en sport.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *