Fröken Spöke

Jag har fått ”Fröken Spöke-feber”!

Det började med att jag lyssnade på Helge Skoogs inläsning av Kerstin Lundberg Hahns bok ”Fröken Spöke”. Den finns på UR:s Sluka Svenska och är tillgänglig för alla att lyssna på. Sedan började jag ”missionera” för alla elever som kom på biblioteksrasterna och jag lånade ut iPads så de fick lyssna.

Idag läste jag boken för min f-klass. Eftersom vi har ett klass-spöke, blev det naturligt att det var han som fick presentera boken. De ville genast läsa den och då gjorde jag det. Det var inte tänkt att jag skulle läsa hela boken under en lektion, men de lät mig helt enkelt inte sluta läsa förrän boken var slut!

Efter rasten hade jag förberett med lappar med påståenden (som finns att hämta på Nypons hemsida: https://www.nyponforlag.se/produkt/lattlast-pa-svenska/froken-spoke/). De fick jobba två och två och diskutera om påståendet var sant eller falskt. Alla fick dra en lapp var, sedan läste jag upp vad som stod och de fick tänka tillsammans. De elever som kunde läsa själva, ville gärna läsa upp lappen själv.

Vi (och vårt spöke Blue) ÄLSKAR fröken Spöke och vi bestämde tillsammans att vi läser nästa del redan imorgon!

Ps: Att högläsa första delen i en bokserie är en mycket god investering inför elevernas framtida val i sin självständiga läsning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *